پاناکوتا کدو حلوایی نوعی دسر لطیف و خوشمزه است که از ترکیب شیر با پوره کدو حلوایی، شکر، خامه و... تهیه میشود.
فراروـ دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. با نزدیک شدن به شب یلدا خانمهای کدبانو و باسلیقه دوست دارند دسرهای زیبا و رنگی و مجلسی را برای پذیرایی در این شب درست کنند. کدو حلوایی یکی از نمادهای شب یلدا است که معمولا در این شب به صورت پخته و یا به عنوان دسر سرو میشود و بسیار مقوی و پر خاصیت است. با کدو حلوایی میتوانید انواع و اقسام دسرها و خوراکیهای خوشمزه را تهیه کنید. دسر پاناکوتا نوعی دسر مشهور و سنتی ایتالیایی به معنای خامه پخته شده است که از ترکیب خامه با شیر و پودر ژلاتین تهیه میشود. این دسر خوشمزه را معمولا به صورت وانیلی، شکلاتی و یا همراه با طعم دهندههایی مانند میوه و قهوه تهیه میکنند. پاناکوتای کدو حلوایی نوعی از دسر پاناکوتا است که با پوره کدو حلوایی تهیه میشود و طعم بسیار خوشمزه و متفاوتی دارد. این دسر شیک برای پذیرایی در شب یلدا یک انتخاب خاص و خوشمزه است که پیشنهاد میکنیم حتما آن را امتحان کنید. اگر دوست دارید پاناکوتای کدو حلوایی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش این دسر خوشمزه همراه ما باشید.
پوره کدو حلوایی: ۱ پیمانه
شیر: ۱ پیمانه
خامه صبحانه: ۱ پیمانه
شکر: یک سوم پیمانه
پودر ژلاتین: ۱ قاشق غذاخوری
آب سرد: یک چهارم پیمانه
پودر هل: یک چهارم قاشق چایخوری
پودر دارچین: یک چهارم قاشق چایخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
گردو خرد شده برای تزیین: به میزان لازم
برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا پودر ژلاتین را همراه با آب سرد مخلوط کنید و کنار بگذارید تا به حالت اسفنجی شود. پوره کدو حلوایی، شکر و شیر را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و پودر هل، پودر دارچین و وانیل را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا مواد با هم به صورت یکدست حل شوند. در مرحله بعد خامه صبحانه را که به دمای محیط رسیده و کاملا شل شده است با دو قاشق از مواد هم بزنید تا رقیق شود، سپس به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. در آخر پودر ژلاتین اسفنجی را اضافه کنید و هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. نیازی به جوشیدن مواد نیست. دسر را داخل ظرف مخصوص سرو بریزید و به مدت ۵ تا ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا ببندد. قبل از سرو روی دسر را با گردوی خرد شده و خامه به دلخواه تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغزهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است.
هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:
۱ ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بیمزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوشرنگ است.
۲ ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمرهای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.
۳ ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانهای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.
۴ ـ کدوهایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.
۵ ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکههای کمتری داشته باشد.
۶ ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.